ColorJOGG

Vanaf maart 2017 is de gemeente Dronten een JOGG-gemeente geworden. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Op vrijdag 13 oktober willen we dit officieel openen met alle jongeren tot en met 18 jaar uit de gemeente Dronten. We willen iedereen in die doelgroep uitnodigen mee te doen met de ColorJOGG, de lokale kick off van JOGG Dronten. 

Update: Inschrijven is niet meer mogelijk

Informatie
De colorJOGG is een funloop van 2 kilometer waarbij iedere deelnemer gratis deel kan nemen. Onderweg zijn er verschillende kleurenposten waar de deelnemers worden bestrooid met kleurenpoeder. De start is om 17.00 uur bij de atletiekvereniging AV Flevo Delta en de finish op het Meerpaalplein. 
Na afloop van de loop wordt er bij de finish tijdens de kleurenexplode officieel gevierd dat we een JOGG-gemeente zijn geworden. 
Voor de route klik hier. De inschrijving sluit maandag 2 oktober.

Deelname
Het is leuk om tijdens de loop een wit t-shirt aan te hebben zodat na afloop je een gevarieerd kleurenshirt hebt. Ben je jonger dan 6 jaar en wil je meedoen? Dat kan onder eigen begeleiding.
Tijdens de loop wordt bij de kleurenpost het poeder omhoog gegooid, maar niet in het gezicht. Wij hebben bij elke post waterflesjes staan, mocht er zich onverhoopt een vervelende situatie voordoen.
Bij regen zal de loop gewoon doorgang vinden. Alleen bij extreem weer (onweer) zal de loop geannuleerd worden en verplaatst naar een nader te bepalen datum.
Deelname is op eigen risico.

Kleurenpoeder
In de media zijn er afgelopen maanden verschillende berichten verschenen over de kleurenpoeder. De kleurenpoeder die voor deze loop worden gebruikt komen vanuit kleurenpoeder.nl. Zij zeggen het volgende over de kleurenpoeder:

"De basis van ons kleurpoeder is maïszetmeel. Omdat er met het kleurpoeder – qua hygiëne – niet wordt omgesprongen zoals met etenswaren, raden wij het je wel af het kleurpoeder op te eten. Het inademen van het kleurpoeder is niet slechter dan het inademen van stof. Mocht het poeder in de ogen komen, dan kan dit licht irriterend zijn. Het poeder is dus niet giftig voor mens, dier of mileu."

Vaak krijgen wij de vraag of het Holi Kleurpoeder uitwasbaar is uit kleding en of het makkelijk uit je haar gaat. Wij zijn constant bezig de kleuren zo fel mogelijk te krijgen zonder dat het moeilijker wordt de kleuren weer van je huid of kleding af te krijgen. Dit is ons aardig gelukt. Wij van KleurenPoeder.nl hebben het tot nu toe altijd vrijwel geheel uit onze kleding gekregen. Echter garanderen wij niet dat het poeder uitwasbaar is. Er kan altijd een gekleurde waas achterblijven, zeker in witte en lichte kleding.

Het risico van verkleuren van kleding is het grootst als de kleding en daarmee het poeder nat worden door water, drank of transpireren. Dit komt doordat maiszetmeel een natuurlijk bindmiddel is. Mocht je zelf willen testen of je het risico van verkleurde kleding aan durft, dan zijn wij altijd bereid een sample zakje op te sturen.

Inmiddels hebben honderduizenden mensen in contact gestaan met ons Holi Poeder. In deze anderhalf jaar hebben wij slechts één klacht gekregen over de uitwasbaarheid uit haar. Het ging om iemand met peroxide gebleekt kapsel; zij kreeg ons kleurpoeder hier niet binnen een dag uit. Helaas kunnen wij hierdoor niet meer garanderen dat het kleurenpoeder volledig uitwasbaar is uit haar. Verder hebben wij nog nooit klachten ontvangen.


Kalender

Buitenspeeldag XL

20 juni 2018
> Volledige kalender tonen...


Wij werken samen met