ColorJOGG

Op vrijdag 14 september 2018 organiseert Sport in Dronten als opening van de Nationale Sportweek de 2e editie van de ColorJOGG. Na het succes van vorig jaar willen wij ook dit jaar alle jeugd tot 18 jaar uitnodigen om gratis deel te nemen aan deze funloop. 

Informatie
De colorJOGG is een funloop van 1 kilometer waarbij iedere deelnemer gratis deel kan nemen. Onderweg zijn er verschillende kleurenposten waar de deelnemers worden bestrooid met kleurenpoeder. 

Route
De start en finish is op het Meerpaalplein. Het startsignaal zal klinken om 17.00 uur. De route van de ColorJOGG is hier te vinden. De deelnemers mogen meerdere ronden lopen. Om 17.30 uur sluit de startboog en kunnen deelnemers niet meer aan een nieuwe ronde beginnen (de ronde afmaken kan dus nog wel).

Aanmelden
Aanmelden voor de ColorJOGG 2018 kan via deze link. De inschrijving sluit op vrijdag 7 september.

Weer
Bij regen zal de loop doorgang vinden. Bij extreem weer (onweer) zal de loop geannuleerd worden.

Kleurenpoeder
Tijdens de loop wordt bij de kleurenpost het poeder omhoog gegooid, maar niet in het gezicht. Wij hebben bij elke post waterflesjes staan, mocht er zich onverhoopt een vervelende situatie voordoen.

Deelname
Het is leuk om tijdens de loop een wit t-shirt aan te hebben zodat na afloop je een gevarieerd kleurenshirt hebt. Ben je jonger dan 6 jaar en wil je meedoen? Dat kan onder eigen begeleiding.

Deelname is op eigen risico.

Impressie van vorig jaar:


Extra informatie over Kleurenpoeder
In de media zijn er verschillende berichten verschenen over de kleurenpoeder. De kleurenpoeder die voor deze loop worden gebruikt komen vanuit kleurenpoeder.nl. Zij zeggen het volgende over de kleurenpoeder:

"De basis van ons kleurpoeder is maïszetmeel. Omdat er met het kleurpoeder – qua hygiëne – niet wordt omgesprongen zoals met etenswaren, raden wij het je wel af het kleurpoeder op te eten. Het inademen van het kleurpoeder is niet slechter dan het inademen van stof. Mocht het poeder in de ogen komen, dan kan dit licht irriterend zijn. Het poeder is dus niet giftig voor mens, dier of mileu."

Vaak krijgen wij de vraag of het Holi Kleurpoeder uitwasbaar is uit kleding en of het makkelijk uit je haar gaat. Wij zijn constant bezig de kleuren zo fel mogelijk te krijgen zonder dat het moeilijker wordt de kleuren weer van je huid of kleding af te krijgen. Dit is ons aardig gelukt. Wij van KleurenPoeder.nl hebben het tot nu toe altijd vrijwel geheel uit onze kleding gekregen. Echter garanderen wij niet dat het poeder uitwasbaar is. Er kan altijd een gekleurde waas achterblijven, zeker in witte en lichte kleding.

Het risico van verkleuren van kleding is het grootst als de kleding en daarmee het poeder nat worden door water, drank of transpireren. Dit komt doordat maiszetmeel een natuurlijk bindmiddel is. Mocht je zelf willen testen of je het risico van verkleurde kleding aan durft, dan zijn wij altijd bereid een sample zakje op te sturen.

Inmiddels hebben honderduizenden mensen in contact gestaan met ons Holi Poeder. In deze anderhalf jaar hebben wij slechts één klacht gekregen over de uitwasbaarheid uit haar. Het ging om iemand met peroxide gebleekt kapsel; zij kreeg ons kleurpoeder hier niet binnen een dag uit. Helaas kunnen wij hierdoor niet meer garanderen dat het kleurenpoeder volledig uitwasbaar is uit haar. Verder hebben wij nog nooit klachten ontvangen.

Ook willen wij iedereen wijzen op het advies van de GGD over kleurenpoeder in het algemeen:

1. Als stof (kleurenpoeder) wordt ingeademd kan dat tot luchtwegklachten leiden, zoals hoesten, piepen en kortademigheid. Dit geldt in het bijzonder voor mensen met een verhoogde gevoeldigheid zoals long-, hart- en vaatziekten.
Maatregelen organisatie:
- Er wordt geen poeder in het gezicht gegooid
- EHBO is aanwezig om zo goed mogelijk te helpen bij mensen met luchtwegklachten
Eventuele eigen maatregelen:
- Deelnemers kunnen een kapje of sjaal voor de neus en mond dragen tijdens het poeder gooien

2. Als stof in de ogen terecht komt, kan dat tot oogirritatie leiden, in het bijzonder dragers van contactlenzen.
Maatregelen organisatie:
- Er wordt geen poeder in het gezicht gegooid
- EHBO is aanwezig om eventueel poeder uit de ogen te spoelen
Eventuele eigen maatregelen:
- Deelnemers kunnen overwegen een veiligheids-, duikbril of ander type (zwem)bril te dragen tijdens het poeder gooien

3. Nooit kleurpoeders gooien in besloten ruimtes in verband met het gevaar op een stofexplosie.
Maatregelen organisatie:
- Het evenement is buiten in de openlucht


Kalender

Own the spot

8 september 2019

Nationale Sportweek

20 september 2019
> Volledige kalender tonen...


Wij werken samen met