JOGG nieuws

Samen met Albert Heijn Dronten voor een gezondere Buitenspeeldag XL
Dronten, 27 mei 2019
Logo AH

Op woensdag 12 juni wordt het hele Meerpaalplein weer omgetoverd tot één grote speeltuin voor jong en oud. Lekker buitenspelen is super belangrijk, omdat voldoende sporten en bewegen bijdraagt aan een goede gezondheid. Het initiatief van de Buitenspeeldag wordt dan ook gestimuleerd door Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Dronten met haar samenwerkingspartner Albert Heijn.

Buitenspeeldag en Albert Heijn
Albert Heijn vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien en dat zij èn hun ouders daarin gezonde keuzes maken. Eén van die keuzes is: drink water in plaats van energiedrankjes! Om dat idee vorm te geven hebben zij als Albert Heijn winkels in Dronten besloten om op woensdag 12 juni, de landelijke buitenspeeldag, géén energiedranken te verkopen. Op die dag zullen alle schappen van Red Bull, Bullit en overige energiedranken gevuld zijn met water. ‘’Dit past ook heel goed in het convenant dat wij hebben afgesloten met het JOGG Dronten, waarin we de gezamenlijke zorg voor jongeren hebben afgesproken en ondertekend’’, aldus Theo Kalsbeek, Supermarktmanager Albert Heijn Dronten Centrum.

Programma Buitenspeeldag
Dit jaar heeft de organisatie nieuwe stormbanen gekozen en daardoor een geheel nieuw parcours! Van 13.30 uur tot 17.00 uur kunnen liefhebbers de stormbanen trotseren, kunnen ze oud Hollandse spellen en kan er gesjoeld worden. Vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur kunnen jongeren en volwassenen zich opgeven voor de stormbanenrace. Dit is een race waarbij je als team de stormbanen in een zo kort mogelijke tijd trotseert. Je kunt je opgeven met een team van minimaal 5 en maximaal 8 personen. Voor het avondprogramma dien je je aan te melden. Stuur je aanmelding vóór 10 juni naar a.vanduinen@meerpaal.nl onder vermelding van: teamnaam, aantal personen en naam en e-mailadres van een contactpersoon. Deelname is gratis.

De Buitenspeeldag XL is een initiatief van Stichting Het Boegbeeld, Samen Actief en De Meerpaal.

 

Kalender

(S)Coolplay in Swifterbant

21 januari 2020

Sportles Senioren

23 januari 2020

(S)Coolplay in Swifterbant

28 januari 2020
> Volledige kalender tonen...


Wij werken samen met