JOGG partners & supporters

‘It takes a village to raise a child’

Kernboodschap JOGG Dronten
Een steeds groter probleem onder jongeren is overgewicht. Niet alleen ongezond voedsel ligt voor het grijpen, ook beperken we onszelf én onze kinderen op het gebied van beweging door de vele uren die we tegenwoordig achter het scherm zitten. Dat er meer frikandellen worden verkocht in de kantines in plaats van fruit doet alle alarmbellen rinkelen. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en is een landelijke interventie om overgewicht terug te dringen onder kinderen. Dit doen we door onze focus te leggen op de omgeving van het kind. Samen met lokale partijen werken we aan verandering.

Want ook in Dronten staan welvaartsziekten als obesitas, diabetes en hart- en vaatziektes voor de deur. Niet voor niets trekt de overheid aan de bel met feiten en cijfers over deze welvaartsziekten, welke verantwoordelijk zijn voor ongeveer 60% van alle sterfgevallen in Nederland. Op dit moment is één op de zeven kinderen in de gemeente Dronten te zwaar. Een schokkend aantal als je bekijkt dat deze jeugd onze toekomst is. Als het probleem zich nu al in deze vorm aandient, hoe ziet onze maatschappij er dan over 30 jaar uit?

Tijd voor verandering! Partnerschap is essentieel bij een verandering en wij hebben jullie hulp dan ook hard nodig voor het creëren van een gezonde omgeving om in op te groeien. Dit betekent niet dat we al het ongezonde voedsel willen verbannen, maar we zijn wel op zoek naar gezonde alternatieven. Denk hierbij aan gezonde producten in kantines of meer bewegen in pauzes. Alle kleine stapjes die we samen maken met partijen die rondom de jongeren staan, dragen bij om dit landelijke probleem lokaal aan te pakken. Want uiteindelijk is gezondheid van ons allemaal!

In Dronten werken wij met partners & supporters.
JOGG partners
Gemeente Dronten
Gemeente Dronten

De Meerpaal Welzijn
De Meerpaal logo
Albert Heijn Dronten Centrum & Dronten West
AH logo

Kinderopvang DrontenJOGG Dronten is altijd opzoek naar partijen die een bijdrage willen leveren aan de JOGG beweging. Dit kan op verschillende manieren:
Mensen: Personele capiciteit: kennis, expertise en vrijwilligers 
Massa: Enthousiaste partijen kunnen andere partijen overhalen mee te doen
Middelen: Bijdragen in natura, bijvoorbeeld fruit of waterflesjes
Media: Inzet van communicatieadvies en- middelen
Munten: Financiële bijdrage 

Wilt u ook partner of supporter worden? Neem dan contact op!

Foto AH
©FotostudioWierd
Ondertekening samenwerkingscontract Albert Heijn Dronten centrum & West, gemeente Dronten, De Meerpaal Welzijn en JOGG

Kalender

KidsMix 2020

22 december 2020
> Volledige kalender tonen...


Wij werken samen met