Nationale Sportweek 2018

Tijdens de Nationale Sportweek gaan we met zijn allen lekker sporten en bewegen. Van 15 tot en met 29 september 2018 zetten duizenden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven.

Sport in Dronten en de lokale sportaanbieders zetten zich in Dronten ook in om sportplezier te beleven. Het programma wordt komende tijde bekend gemaakt.

Programma:

14 september ColorJOGG 2018
De Nationale Sportweek 2018 wordt dit jaar op vrijdag 14 september geopend door de tweede editie van de ColorJOGG. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis deelnemen aan deze funloop. Onderweg staan posten waar de deelnemers worden bestrooid met kleurenpoeder. Meer informatie vind je hier.

14 september Beleef en Beweegdag 
De beleef- en beweegdag zal in het teken staan van samen sporten van zowel mensen met en mensen zonder beperking. Elke inwoner kan op 14 september kennis maken met verschillende aangepaste sporten. Denk hierbij aan zit dans, Lucky Wheels, Boccé, Rolstoeltennis etc.

18 september Zweten is eten
Op dinsdag 18 september organiseren Sport in Dronten en Vitaal Overal gezamenlijk Zweten is Eten. In het kader van de Nationale Sportweek wordt er op het Johan Cruyff Court aandacht gegeven aan een gezonde leefstijl.
Eerst sporten en dan gezond eten is de basis van Zweten is Eten. Er wordt gestart met een kickboks-clinic waarna er een gezonde barbecue plaatsvindt. Voedingsdeskundige Nathalie Sturkenboom van Vitaal Overal geeft uitleg over de samenstelling van voeding en adviseert over voeding tijdens en na het sporten.
De activiteit duurt van 16.00 uur tot 18.00 uur. Jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar kunnen op vertoon van de Pas van Dronten voor €2.50 aan deze activiteit deelnemen. Wanneer je niet in bezit bent van de Pas van Dronten, kun je die ter plekke ontvangen en betaal je alsnog €2.50,-. Aanmelden kan door een mail te sturen naar a.warners@meerpaal.nl met daarin je naam en emailadres. Voor deze activiteit geldt een maximum van 30 deelnemers.


18 september Workshop ASM (Geannuleerd)
ASM is een andere manier van denken over bewegen voor de top- & breedtesport, het bewegingsonderwijs en de gezondheidszorg. Het is onderbouwd door wetenschap en praktijk, waarbij spel en plezier gekoppeld zijn aan motorisch leren, met aandacht voor gezondheid, welzijn en prestatie.
In deze workshop leer je over het Athletic Skills Model en de opvattingen van dit model. Neem je sportkleding mee want je gaat direct aan de slag!

19 september Aikido
Wil jij iets nieuws proberen? Wil jij het initiatief nemen in een gevecht voordat de ander iets heeft gedaan. Kom op woensdag 19 september gratis meedoen met de clinic Aikido op het Cruyff Court. Van 14.00 uur tot 15.00 uur ervaar jij de vreedzame Japanse gevechtskunst en bewegingsleer.


20 september Flagfootball
Op donderdag 20 september van 15.00 uur tot 16.00 uur Flag Football wordt er op het Cruyff Court gespeeld. Alle kinderen kunnen deelnemen. Aanmelden is niet nodig. Kom langs en doe mee!

21 september Do it in Dronten
Op vrijdag 21 september vindt 'Do it in Dronten' plaats. Iedereen uit de gemeente Dronten is uitgenodigd om deze avond te komen sporten op het Meerpaalplein in De Meerpaal. Ruim 20 sportaanbieders geven van 18.00 uur tot 20.00 uur allerlei workshops, demonstraties en oefeningen om jou kennis te laten maken met de desbetreffende sport. Zo kun je onder meer turnen, hockeyen, schaatsen en verschillende vechtsporten beoefenen.

25 september Workshop Positief Coachen
In de sport gaat het vaak om ‘doelen’ en ‘prestaties’. Maar is dit effectief? In deze workshop voor coaches uit de breedtesport gaan we hierop in en richten we ons op het werken met waarden. ‘Waarden’ zijn je persoonlijke kwaliteiten die je het liefst wilt uitdragen in je doelen en acties.
We gaan in op het belangrijke verschil tussen doelen en waarden: je leert waar je als coach voor staat, hoe je dit tot uiting kunt brengen in je coaching en je krijgt handvatten om de waarden van jouw sporters te ontdekken. Door het werken met waarden worden trainingen en de sportbeleving in het algemeen betekenisvoller, neemt plezier toe én kun jij als coach meer verbinding maken met je sporters. Hierdoor ga je effectiever coachen.
De workshop wordt gegeven door Kelly Dekker van de High Performance Academy Amsterdam. Kelly is sport- en performance psycholoog en leert onder andere sporters en coaches hoe ze de best mogelijke resultaten boeken en hoe ze hun leven (nog) fijner kunnen inrichten. Eind 2017 ontving ze de eerste Frank Bakker Award voor haar bijzondere bijdrage aan de sportpsychologie in Nederland.

17 - 23 september #DrinkwaterChallenge


Kalender

Sportles Senioren

27 juni 2019
> Volledige kalender tonen...


Wij werken samen met